۱۳۸۹ بهمن ۱۱, دوشنبه

پلمپ انجمن اسلامی دانشكده نفت آبادان توسط حراست

دفتر انجمن اسلامی دانشگاه نفت آبادان با توجه به عدم حضور شورای مرکزی توسط حراست این دانشگاه تعطیل شد.
  بعد از ناپدید شدن و بازداشت حجت عربی، دانشجوی دانشگاه نفت آبادان و عضو انجمن اسلامی دانشجويان اين دانشگاه، شورای مرکزی انجمن اسلامی موقتا تعطیل شد. در میان این کشمکش ها حراست دانشگاه نفت آبادان از این فرصت استفاده کرد و دفتر انجمن اسلامی  را پلمپ و تعطیل کرد.گفتنی است حجت عربی از روز پنجشنبه  ۲۳ دی ماه و بعد از یورش مامورین امنیتی به محل سکونت وی ناپدید شد. این دانشجو چند روز بعد در تماسی تلفنی با خانواده اش از بازداشت و نگهداری خود در بازداشتگاه اطلاعات آبادان خبر داد.بعد از بازداشت حجت عربی، شورای دفاع از حق تحصيل با انتشار بیانیه ای این بازداشت را محکوم کرد و نوشت: "به نظر ميرسد بازداشت غيرقانوني ، خودسرانه و غيراخلاقي این دانشجوي محروم از تحصيل و ستاره دار همزمان با برگزاري امتحانات پايان ترم دانشجويان ، اقدامي در جهت اجراي محکومیت غيرقانوني كميته انضباطي دانشگاه آبادان است که حتي با معیار‌ آئین نامهٔ فعلی کمیته های انضباطی نیز، غیرقانونی‌ ميباشد."
آقای عربی پیش از این نیز از سوی مسئولین كمیته انضباطی دانشگاه آبادان در اقدامی غیرقانونی، حكم اخراج و محرومیت از تحصیل برای سه سال را دریافت کرده است. این حكم در حالی از سوی كمیته انضباطی دانشگاه آبادان صادر شده است كه طبق آیین نامه پر اشكال كمیته انضباطی دانشگاه ها صدور چنین حكمی در صلاحیت كمیته انضباطی دانشگاه نمی باشد. در آیین نامه كمیته انضباطی دانشگاه ها و مراكز آموزش عالی صدور حكم اخراج از دانشگاه فقط برای كسانی در نظر گرفته شده كه در محیط دانشگاه اقدام به قتل نمایند و یا دست به مبارزه مسلحانه بزنند. در این صورت نیز تنها كمیته مركزی انضباطی مستقر در وزارت علوم صلاحیت صدور  چنین حكمی را دارا میباشد.لازم به ذکر است که در حال حاضر نزدیک به ۵۰ دانشجو در زندان های کشور وجود دارد.

 دانشجو نیوز

۱۳۸۹ بهمن ۱۰, یکشنبه

احتمال اعدام مخفیانه یک زندانی سیاسی دیگر

خبرگزاری هرانا – لقمان مرادی زندانی سیاسی محکوم به اعدام ساعاتی پیش از بند۴ زندان رجایی شهر کرج به مکان نامعلومی منتقل شد.
بنا به اطلاع گزارشگران خبرگزاری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران «هرانا» ساعاتی پیش مسئولین زندان؛ این زندانی سیاسی را از بند خارج کرده و علی رغم گذشت چندین ساعت به بند بازنگشته است.
با توجه به موج جدید اعدام‌های سیاسی در ایران احتمال اجرای مخفیانه حکم اعدام این زندانی سیاسی وجود دارد.
لقمان و زانیار مرادی به اتهام ترور پسر امام جمعه مریوان از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به اتهام محاربه محکوم به اعدام شدند، حکم مذکور هنوز به وکیل و شخص زندانی ابلاغ نشده است و دادگاه تجدید نظر این افراد برگذار نشده است.
این اتهامات در حالی از سوی قوه قضائیه مطرح شده است که این دو زندانی در دو رنجنامه عنوان کردند به دلیل تهدید به تجاوز با بطری اتهامات را قبول کردند.
لقمان مرادی دارای سه سابقه بازداشت به دلیل فعالیت‌های سیاسی به نفع اپوزیسیون کرد است.

حکم اعدام دو نفر از مدیران سایتها در دیوانعالی رژیم

سایت رهانا: دادستان عمومی و انقلاب تهران گفت: حکم اعدام دو نفر از مدیران سایت های مستهجن در دو شعبه مختلف صادر شده،‌ که برای تایید به دیوان عالی کشور ارسال شده است.
عباس جعفری دولت‌آبادی با اعلام این خبر اشاره‌ای به نام این دو نفر نکرده است، اما پیش‌تر سعید ملک‌پور یکی از متهمان این پرونده به اعدام محکوم شده بود. متهم دیگر این پرونده که در خطر صدور حکم اعدام قرار دارد، وحید اصغری نام دارد.
در اسفند ماه سال ۱۳۸۷ «شبکه سایبری اطلاعات سپاه پاسدران انقلاب اسلامی» خبر از دستگیری متهمانی داد که از آن‌ها به عنوان «شبکه مضلین» یاد می‌کرد. اتهامات این افراد مدیریت سایت‌های مستهجن و ضد دین اسلام عنوان شده بود. سعید ملک‌پور  و وحید اصغری از متهمانی بودند که در پرونده «شبکه مضلین ۲» بازداشت و زندانی شده بود.
این دو به همراه دیگر متهمان پرونده در طول دوره‌ی بازداشت متحمل فشارهای جسمی و روحی فراوانی شده و مجبور به اعترافات تلویزیونی علیه خود شده بودند. این اعترافات در حالی در شبکه‌های تلویزیونی پخش شده بود که هنوز این متهمان در هیچ دادگاهی محاکمه نشده بودند.
در همان زمان و پیش از تشکیل جلسه دادگاه یکی از قضات دستگاه قضایی به نام جعفری وعده صدور حکم اعدام برای متهمان این پرونده را داده بود.

حبس تعلیقی و جزای نقدی برای دانشجویان قزوین


دانشجونیوز: دانشگاه بین المللی قزوین که پس از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته یکی از فعال ترین دانشگاه های کشور در اعتراض به کودتای انتخاباتی بوده است،با احکام انضباطی و قضایی سنگینی در برهه های مختلف روبرو شده است که این برخوردها همچنان تداوم داردو در آستانه ترم جدید تحصیلی،موج جدیدی از این سرکوب ها آغاز شده است.
پیش از این نزدیک به 20تن از فعالین دانشجویی این دانشگاه با احکام اخراج و تعلیق، از تحصیل محروم شده بودند، اما در یکی از تازه ترین برخورد های صورت گرفته با فعالین این دانشگاه،4تن از فعالین دانشجویی و 2تن از اساتید آن،در مجموع به 18 سال حبس تعلیقی و جزای نقدی بدل از شلاق محکوم شده اند.محاکمه همگی این افراد در مرداد ماه امسال در شعبه 103دادگاه قزوین به صورت دسته جمعی و به اتهام اخلال در نظم عمومی از طریق برگزاری و شرکت در تجمات و راه پیما یی های اعتراضی در خرداد ماه سال 88 وتوهین به مسئولین، صورت گرفته بود که به تازگی احکام آن صادر گشته است که به شرح زیر می باشد:
- پیام حیدرقزوینی،دبیر یک دوره ی تشکل اصلاح طلب این دانشگاه، به سه سال حبس تعلیقی و جزای نقدی بدل از شلاق محکوم شده است .وی که مسئول شاخه دانشجویی ستاد انتخاباتی مهدی کروبی در استان قزوین نیز بوده است،پیش از این از دانشگاه اخراج و به مدت 3 سال از شرکت مجدد در کنکور محروم شده بود.این فعال دانشجویی،در حوادث پس از انتخابات دو بار بازداشت شده بود.
- فرهاد فتحی،دبیر یک دوره ی تشکل اصلاح طلب این دانشگاه که پیش از این به 2ترم تعلیق از تحصیل محکوم شده بود، ،به سه سال حبس تعلیقی و جزای نقدی بدل از شلاق محکوم شده است .وی نیز دوبار در روزهای پس از انتخابات بازداشت شده بود.
- سعید سکاکیان،عضو یک دوره ی شورای مرکزی تشکل اصلاح طلب این دانشگاه که او نیزپیش از این به 2ترم تعلیق از تحصیل محکوم شده بود، به سه سال حبس تعلیقی و جزای نقدی بدل از شلاق محکوم شده است .وی در آذر 88دستگیر شده بود.
- سجاد عالی دیگر دانشجوی این دانشگاه که او نیز به سه سال حبس تعلیقی و جزای نقدی بدل از شلاق محکوم شده است.وی در خرداد 88 در جریان اعتراضات در قزوین دستگیر شده بود.
همچنین دو تن از اساتید این دانشگاه به نامهای دکتر حسن رئیسیان و دکتر فرهاد درویشی نیز هریک به به سه سال حبس تعلیقی و جزای نقدی بدل از شلاق محکوم شده اند.
اما به جز این 6نفر که به مجازات زندان محکوم شده اند،تعدادی دیگر از دانشجویان و اساتید این دانشگاه که آنها نیز در همین دادگاه محاکمه شده بودند،به جزای نقدی محکوم گشته اند.
بنا بر اخبار رسیده،در متن حکم صادره به جزاستناد به کیفر خواست صادره و گزارشات و تحقیقات اداره کل اطلاعات استان قزوین و مرجع انتظامی،به اظها رات سرپرست دانشگاه بین المللی قزوین(آل بویه)،مسئول کمیته انضباطی(حسینی،بیات) و مسئول حراست دانشگاه(سرداغی،علوی)،نیز استناد شده است که این گواه روشنی است از همکاری همه جانبه مسئولین این دانشگاه با نهادهای امنیتی در راستای برخورد با فعالین این دانشگاه که به نام بنیانگذار انقلاب مزین است.
این امر در حالی صورت می پذیرد که در اوایل ترم گذشته تحصیلی،اخباری مبنی بر سوءاستفاده مالی در یکی از مناقصه های این دانشگاه، توسط سرپرست آن دکتر آل بویه منتشر شده بود که به علت فضای کاملا یکدست حاکم بر این دانشگاه،هیچ اتفاقی رخ ندادووی در مقام خود ابقاء شد.آل بویه که پس ازبرکناری دکتر حسن غفوری فرد در اردیبهشت ماه پیش از انتخابات، به سرپرستی این دانشگاه منصوب شده بود،پیش از این علت برخورد های سنگین با دانشجویان این دانشگاه را ولایت مداری خویش عنوان کرده بود.
در مدت زمانی که وی مسئولیت این دانشگاه را بر عهده داشته است،تعداد زیادی از دانشجویان به علت شرکت در تجمعات و تظاهرات پس از انتخابات،از دانشگاه اخراج و یا تعلیق از تحصیل شده اند،"تشکل اسلامی دانشجویان اصلاح طلب" این دانشگاه که تنها ارگان منتقد این دانشگاه به شمار می رفت،تعطیل شده است و شورای صنفی این دانشگاه هم از برگزاری انتخابات منع و منحل گشته است وبا اساتیدوکارکنان نیز برخورد های سنگینی صورت گرفته است که اخراج دکتر رئیسیان عضو هئیت علمی این دانشگاه نمونه ی کوچکی از آن است.

جزئيات تفكيک جنسيتی در دانشگاه علامه

خبرگزاری مهر: رئيس دانشگاه علامه طباطبايي از تفكيك جنسيتي تعدادي از كلاس‌هاي اين دانشگاه به زودي و در سال جديد تحصيلي خبر داد و گفت: جدا شدن كلاس‌هاي دانشجويان دختر و پسر فقط مربوط به كلاس‌هاي دروس عمومي است كه تعداد جمعيت دانشجويانش بيشتر است.
حجت‌الاسلام سيد صدرالدين شريعتي در گفتگو با خبرنگار مهر با بيان اين خبر گفت: جدا كردن كلاس‌هاي دانشجويان دختر و پسر قطعا برنامه‌ريزي دانشكده‌ها است.
رئيس دانشگاه علامه طباطبايي افزود: دانشكده‌ها برنامه‌ريزي كرده‌اند كه كلاس‌هاي دروس عمومي را كه داراي تراكم جمعيتي بالايي هستند به دو كلاس دخترانه و پسرانه تقسيم كنند.
وي درباره زمان اجراي تفكيك جنسيتي برخي كلاس‌هاي عمومي در دانشگاه علامه طباطبايي گفت: دانشكده‌ها برنامه‌ريزي كرده‌اند كه به زودي در سال جديد تحصيلي يك بخشي از كلاس‌ها به صورت جداگانه برگزار شود.
شريعتي خاطرنشان كرد: جدا شدن كلاس‌هاي دانشجويان دختر و پسر فقط مربوط به كلاس‌هاي دروس عمومي است كه تعداد جمعيت دانشجويانش بيشتر است.
رئيس دانشگاه علامه طباطبايي تاكيد كرد: اين جدا شدن كلاس‌هاي دانشجويان دختر و پسر مربوط به كلاس‌هاي دروس تخصصي نمي‌شود.

محکومیت یک فعال دیگر دانشجویی به حبس

خبرگزاری هرانا - شهره کاظمی از اعضای ستاد انتخاباتی و از فعالین سیاسی به سه ماه حبس تعلیقی از سوی دادگاه انقلاب شهرستان محلات محکوم شد.
به گزارش ندای سبز آزادی، این فعال دانشجویی که چندی پیش مورد تعقیب قرار گرفته بود پس از بازداشت و بازجویی توسط نیروه های امنیتی استان مرکزی و ارجاع پرونده آن به مراجع قضائی ، با تشکیل دادگاه وی در دادگستری شهرستان محلات به اتهام تبلیغ علیه نظام به استناد شعار نویسی و پخش تراکت و سی دی به 3ماه حبس تعلیقی به مدت یک سال محکوم گردید.
بنا به گزارش ارسالی 3 تن دیگر از دانشجویان دختر دانشگاه آزاد شهرستان محلات با اخذ تعهد کتبی از آنان پس از بازجویی آزاد شده بودند.

تأیید حکم دو سال حبس دانشجوی محروم از تحصیل

پدرام رفعتی دانشجوی محروم از تحصیل دانشگاه پلی تکنیک و از اعضای سابق شورای عمومی انجمن اسلامی این دانشگاه برای گذراندن ۲ سال حبس تعزیری خود به زندان اوین فراخوانده شد.
به گزارش دانشجو نیوز، پدرام رفعتی که آبان ماه ۸۶ به اتهام شرکت در تجمعات دانشجویی توسط وزارت اطلاعات بازداشت و ۲۱ روز را در سلولهای انفرادی بند ۲۰۹ گذرانده بود بار دیگر ۲۵ خرداد ۸۸ بازداشت شد و پس از سپری کردن ۲ هفته حبس انفرادی در بند ۲-الف سپاه پاسداران با قرار کفالت آزاد شد.
دادگاه این فعال سابق دانشجویی فروردین ماه امسال در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب برگزار شد و قاضی صلواتی وی را به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق شرکت در راهپیمایی ۲۵ خرداد به دو سال حبس تعزیری محکوم کرد که این حکم علیرغم اعتراض این دانشجو و وکیل وی در شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر تأیید شد.
در تاریخ سوم بهمن امسال نیز احضاریه معرفی به زندان و اخطاریه ضبط مورد کفالت به صورت همزمان از سوی دادگستری تهران به منزل این فعال دانشجویی فرستاده شده و وی باید خود را برای گذراندن دوران حبس خود به زندان معرفی کند.

نامه بهروز جاوید طهرانی به مناسبت اعدام جعفر کاظمی و محمد علی حاج آقایی

خبرگزاری هرانا - بهروز جاوید ظهرانی زندانی سیاسی محبوس در زندان رجایی شهر کرج در پی اجرای حکم اعدام دو زندانی سیاسی در زندان اوین نامه ای را در درون زندان نگاشته است .
متن این نامه که در اختیار خبرگزاری هرانا قرار گرفته است به شرح زیر است :
نامه حزن آلود من برای شهادت دو زندانی دیگر
این نامه را از دنیای دیگر برایتان می‌نویسم در شرایطی که ما محروم از تلفن و ارتباط با سایر زندانیان هستیم و هنوز نمی‌دانم از چه راهی باید به بیرون از زندان برسد .
در بیرون از زندان بین نوشتن و اقدام کردن مخیر بودم، ولی اکنون که جا برای قدم برداشتن نیست ناگزیر می‌نویسم .
خبر اعدام دو زندانی سیاسی دیگر، جعفر کاظمی و محمد علی حاج آقایی همه ما شصت نفر را در سالن ۱۲ زندان رجایی شهر کرج محزون و متاثر کرد .
در حیرتم که رژیم جلاد مسلک حاکم با این اعمال توجیه ناپذیر، غیر منطقی، وحشیانه و دیوانه وار می‌خواهد پلیدی و پلشتی نظام اندیشگی و ساختار ذهنی‌اش را به همگان ثابت کند یا ید طولای خود در ددمنشی را ؟
جلادان، هر جور که فکر می‌کنید اشتباه است . شما هم، راه هزاران دیکتاتور سرنگون شده تاریخ را طی می‌کنید اگر دولت دیکتاتور مآبان تاریخ وفا داشت هرگز نوبت به شما نمی‌رسید . ایمان داشته باشید اگر تا آخرین آزاد مرد و آزاد زن در بند را هم اعدام کنید و خاطره ایشان را در اذهان خود به کابوسی تلخ و در اذهان جهان به اسطوره بدل سازید؛ تازه ایران به پا خواسته را در پیش رو دارید .
دوران زوال شما ممکن است دور باشد ولی به یقین خواهد آمد .
خواهیم دید !!!

بهروز جاوید طهرانی
زندان رجایی شهر کرج
۱۳۸۹/۱۱/۰۴

زهرا بهرامی اعدام شد .

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی - زهرا بهرامی، شهروند ایرانی هلندی و زندانی سیاسی بازداشت شده در حوادث پس از انتخابات سال گذشته صبح امروز در اوین اعدام شد .
به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، زهرا بهرامی زندانی سیاسی بازداشت شده در حوادث پس از انتخابات سال گذشته که به اتهام مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، صبح امروز در اوین به دار آویخته شد . وی در حوادث عاشورای گذشته دستگیر و پس از طی مدتی در تاریخ ۲۵ مرداد امسال در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست صلواتی به محاربه متهم شد اما به فاصله کمی توسط همین شعبه به اتهام «محاربه» و «حمل و فروش مواد مخدر» به اعدام، مصادره اموال، پرداخت چهارده ميليون ريال جزاي نقدي و تحمل هفتاد ضربه شلاق محکوم و در ۱۲ دی ماه حکم قطعی اجرای اعدام به وکیل او اعلام شد .
پایگاه اطلاع رسانی دادستانی تهران در گزارش خود می نویسد : در بازرسي از منزل نامبرده،‌ که پيش تر به اتهام ارتکاب جرائم امنيتي دستگير شده بود،‌ ۴۵۰ گرم کوکائين و ۴۲۰ گرم ترياک نيز کشف و در تحقيقات صورت گرفته مشخص شد وي ۱۵۰ گرم کوکائين نيز به فروش رسانده است .
در همین رابطه ساعتی پیش ژینوس شریف رازی وکیل زهرا بهرامی در گفتگو با رسانه های خبری با ابراز تعجب از اعدام غیر منتظره موکلش، از عدم ابلاغ اجرای این حکم به وی خبر داد . وی همچنین اضافه کرد : «من در شگفتم که با آن که هنوز به اتهامات امنیتی موکلم رسیدگی نشده است حکم اعدام برای وی صادر شده است .»
پیشتر دختر زهرا بهرامی اتهام مادرش در مورد مواد مخدر را بی اساس دانسته و گفته بود کلیه اعترافات زیر شکنجه اخذ شده و اتهام خانم بهرامی سیاسی است .
زهرا بهرامی ۴۵ ساله، فارغ التحصیل رشته موسیقی و دارای دو فرزند که سال گذشته و به منظور دیدار با فرزندش به ایران سفر نموده و در جریان اعتراضات روز عاشورای تهران توسط ماموران امنیتی بازداشت و ماه ها در بند سپاه زندان گوهردشت کرج و بند ۲۰۹ زندان اوین تهران تحت بازجویی بوده است .

۱۳۸۹ بهمن ۵, سه‌شنبه

بلاتکلیفی ابوالفضل طبرزدی در زندان کارون اهواز

Image Hosted by Free picture hosting at www.iranxm.com
خبرگزاری هرانا – ابوالفضل طبرزدی با گذشت بیش از یک ماه بازداشت همچنان بصورت بلاتکلیف و در بند عمومی زندان کارون اهواز نگهداری می شود.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، علی رغم پیگیری های خانواده این زندانی سیاسی و ارائه نامه جهت تبدیل قرار بازداشت موقت به کفالت و یا وثیقه به دادگاه انقلاب اهواز، مسئولین قضایی تاکنون اقدامی را انجام نداده و نامبرده حتی تفهیم اتهام نیز نشده است.
شایان ذکر است، ابوالفضل طبرزدی به اتهام ارتباط با عموی خود در زندان رجایی شهر کرج در 27 آذرماه سالجاری توسط دست کم 9 تن از ماموران وزارت اطلاعات در منزب پدری اش بازداشت و پس تحمل 18 روز انفرادی در اداره اطلاعات اهواز به زندان کارون منتقل شد.

۱۳۸۹ بهمن ۱, جمعه

هزاران کارگر قزوینی ۳۸ ماه حقوق نگرفته ‌اند

خبرگزاری هرانا - هم اکنون حدود شش هزار نفر کارگر در ۵۰ واحد تولیدی استان قزوین از یک ماه تا ۳۸ ماه حقوق نگرفته‌اند که بطور متوسط این شش هزار نفر شش ماه حقوق نگرفته‌اند و ازاین بابت که درآمدشان صفر شده است، دچار مشکلات اساسی در زندگی معیشتی و اقتصادی روز مره خود شده‌اند.
محمد احمدی، عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور و رئیس هیات مدیره کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان قزوین در گفتگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: براساس آمار‌ها ۵۰ واحد تولیدی در استان قزوین برای پرداخت حقوق کارگران خود دچار مشکل اساسی هستند.

دستکم ۷۸۰۰ مورد نقض حقوق بشر تنها در دیماه


گزارش تفصیلی نقض حقوق بشر - ویژه دی ماه ۸۹
خبرگزاری هرانا - علی رغم تلاش‌های گستردهٔ واحد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، گزارشی پیش رو به دلیل شرایط سخت جمع آوری اخبار به هیچ عنوان گزارشی مفصل نیست و تنها روایتی حداقلی از نقض حقوق بشر در ایران در دی ماه سال ۸۹ در کشور است. ذکر این نکته نیز ضروری است که محتمل است زمان وقوع برخی اخبار آمار ذیل مربوط به گذشته باشد و تنها انتشار آن مربوط به محدودهٔ زمانی فوق الذکرباشد.
 در دی ماه سال جاری دستکم ۷۸۰۰ نقض موردی حقوق بشر در کشور رخ داده و از سوی مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، به ثبت رسیده است.
در طول ماه گذشته، بیش از ۶۷۳۷ مورد نقض حقوق کارگران، ۴۲ مورد نقض حقوق دانشجویان، ۱۵۹ مورد نقض حقوق فعالین سیاسی و مدنی در حوزهٔ آزادی اندیشه و بیان، ۱۰۵ مورد صدور، تایید یا اجرای حکم اعدام، ۲۷۳ مورد شکنجه و نقض حقوق زندانیان سیاسی و عادی در زندان‌ها، دست کم ۳۲۰ مورد بازداشت شهروندان به دست نیروهای انتظامی، ۲۶ مورد بازداشت و نقض حقوق اقلییت‌های ملی، ۱۲۷ مورد بازداشت و نقض حقوق اقلییت‌های مذهبی را شاهد بوده‌ایم.
زندانیان
در طی یک ماه گذشته ده‌ها زندانی سیاسی در زندانهای ایران از حق تماس تلفنی و ملاقات با خانواده‌های خود ممنوع شدند، و ده‌ها زندانی در اعتراض به وضعیت خود و همبندیانشان مجبور به اعتصاب غذا‌ها طولانی مدت شدند که موجب انتقال برخی از ایشان به بهداری زندان شد.
زندانیان بیمار همچنان از حق درمان در زندان و خارج از زندان منع شدند و عدم رسیدگی پزشکی به این زندانیان سیاسی همواره ابزاری برای سرکوب و شکستن روحیه ایشان به کار گرفته شد.
دست کم ده تن از زندانیان سیاسی به دلایل مختلف به سلول‌های انفرادی منتقل شده و ده‌ها تن مورد ضرب و شتم و تهدید و توهین قرار گرفتند.
اندیشه و بیان
در طی یک ماه گذشته دست کم ۴۱ تن از فعالین سیاسی و مدنی در حوزه آزادی اندیشه و بیان بازداشت شدند و ۲۲ تن از فعالین به احکام حبس طولانی مدت محکوم شدند و دست کم ۹ تن احضار و محاکمه شدند و ده‌ها تن از ایشان نیز با قرار وثیقه‌های سنگین به صورت موقت از زندان آزاد شدند.
در تدوام اعمال فشار بر فعالین سیاسی مهدی کروبی و میر حسین موسوی دو تن از رهبران مخالفان ممنوع الخروج شدند و با فرا رسیدن فصل سرما دست کم ۹ کارتون خواب فوت کردند.
ده‌ها وب سایت خبری از سوی کمیته فیلترینگ جمهوری اسلامی فیل‌تر و از دست راس کاربران خارج شد.
مدیر مسئول یک روزنامه به حبس و شلاق محکوم شد، و مدیر مسئول یک روزنامه با تهدید نهاد‌های اطلاعاتی مجبور به استفاع شد سه نشریه از سوی وزارت ارشاد تذکر کتبی دریافت کرده و مدیر مسئول یک نشریه داخلی نیز مجرم شناخته شد.
کارگران
در طی ماه گذشته ده‌ها تجمع اعتراضی از سوی کارگران کارخانه‌ها و صنایع کشور به دلیل دریافت حقوق برگزار شد و دست کم ۳۵۰ کارگر از کار اخراج شدند.
دو فعال کارگری و سندیکایی بازداشت و روانه زندان شدند و یک فعال کارگری به ۲۰ سال حبس تعزیری محکوم و سه فعال دیکر نیز به نهاد‌های اطلاعاتی و قضایی فراخوانده شدند.
رسانه‌های مستقل و دولتی از عدم پرداخت حقوق ده‌ها تولیدی و کارخانه به کارگران خبر دادند و تعطیلی ده‌ها کارگاه تولیدی موجب بیکاری کارگران کشور شده است.
از سوی دیگر صد‌ها کارگر از حق بیمه برخوردار نبوده و دست کم سه کارگر در اثر عدم وجود ایمنی در کار جانباختند.
دانشجویان
در طی ماه گذشته شش فعال دانشجویی بازداشت شدند و دست کم سه فعال دانشجویی مورد محاکمه قرار گرفته و دست کم ۱۰ تن نیز از سوی دادگاه‌های انقلاب با احکام حبس و جریمه نقدی مواجه شدند.
هفده تن از فعالین دانشجویی و دانشجویان دگر اندیش از سوی کمیته‌های انضباطی با محرومیت از تحصیل مواجه شدند.
اقلییت‌های مذهبی
در طی ماه گذشته ۸۴ تن از شهروندان به دلیل اعتقادات مذهبی بازداشت شدند، دست کم شش نفر مورد محاکمه قرار گرفتند
ده‌ها تن احضار، تهدید و تطمیع شده و یک تن نیز از محل کار خود اخراج شد.
در شهر رفسنجان اعمال فشار بر بهائیان از طریق آتش زدن محل کسب ایشان توسط نیروهای خودسر ااز جمله وقایع مهم در این حوزه بوده است.
اقلییت‌های قومی
در طی ماه گذشته ۵ تن از فعالین هویت طلب آذری و اکراد ایرانی از سوی مقامات امنیتی بازداشت شدند
چهار تن از این شهروندان با احکام حبس طویل المدت مواجه شدند و دست کم سه تن احضار و مورد محاکمه قرار گرفتند و در این بین دست کم دو شهروند بلوچ و کرد در اثر تیر اندازی جانباختند.
فرهنگی
در طی ماه گذشته و در حوزه فرهنگی یک کارگردان به دادسرا احضار شد و اجرای یک تا‌تر متوقف شد و عوامل خود سر به دو فیلم ساز دانشجو حمله کردند.
دست کم پنج فعال فرهنگی بازداشت شدند و دست کم چهار کتاب با عناوین مختلف مجوز نگرفته و ممنوع الچاپ و یا سانسور شدند.
اعدام
در طی ماه گذشته ۷۹ نغر اعدام شدند و برای ۲۶ نفرحکم اعدام صادر شد و در این بین هفت تن از اعدام شدگان از زندانیان سیاسی و امنیتی بودند و دو تن از زندانیان که محکوم به اعدام شدند نیز از زندانیان سیاسی هستند.
حکم شلاق یک نفر در ملا عام اجرا شد و برای دو شهروند مشهدی حکم قطع عضو از سوی دستگاه قضایی صادر شد.

بیانیه تشکلهای کارگری پیرامون وضعیت دستمزد کارگران

سایت سنديكاي كارگران شركت واحد اتوبوسراني تهران و حومه
 ما امضا کنندگان این بیانیه اعلام میداریم حداقل دستمزد ما کارگران باید متناسب با تورم موجود و احتساب تامین شرافتمندانه هزینه یک خانوار چهار نفره در شرایط اقتصادی کنونی و با حضور و نظر و با حضور و نظر نماینده های منتخب و واقعی كارگران  تعیین بشود. زندگی در زیر خط فقر برای ما و خانواده هایمان غیر قابل تحمل است . ما كارگران با تلاش و اتحاد و پيگيري مطالبات خود از طريق ايجاد تشكل هاي مستقل به هر طريق ممكن به اين وضعيت خاتمه خواهیم داد.
افزایش حداقل دستمزدها باید متناسب با تورم و تامین شرافتمندانه هزینه یک خانوار چهار نفره در شرایط اقتصادی کنونی باشد
حداقل دستمزدی که در طول سالهای گذشته و بدون حضور نماینده های واقعی ما در شورای عالی کار تعیین شده است بهیچوجه در طول این سالها کفاف هزینه های زندگی ما را نکرده است و با سیر صعودی هر ساله تورم، سال به سال ما کارگران و خانواده هایمان در فقر و فلاکت بیشتری فرو رفته ایم.
قرار بوده است افزایش هر ساله حداقل دستمزد کارگران متناسب با تورم و سبد هزینه یک خانوار چهار نفره باشد. اما آیا در طول سالهای گذشته چنین چیزی در تعیین حداقل دستمزدها رعایت شده است؟ طبق اظهار نظر کارشناسان اقتصادی در سال گذشته خط فقر نزدیک به یک میلیون تومان بوده است اما حداقل دستمزد کارگران در سال گذشته را 303 هزار تومان تعیین کردند که با احتساب سایر موارد قانونی مربوط به دستمزدهای کارگران حداکثر دریافتی اکثریت عظیم آنان به 500 هزار تومان نیز نمیرسد. آیا تعیین چنین دستمزدی با اذعان به خط فقر یک میلیون تومانی جز این است که صراحتا ما کارگران را محکوم به زندگی در زیر خط فقر کرده اند؟ آیا چنین وضعیتی برای تعیین کنندگان حداقل دستمزد و خانواده های آنان قابل تحمل است که برای ما کارگران نیز قابل تحمل باشد. آیا واقعا حتی دو میلیون تومان دستمزد هم در شرایط اقتصادی کنونی و با آزاد سازی قیمتها کفاف تامین شرافتمندانه هزینه یک خانوار چهار نفره را میدهد؟
از نظر ما اگر قرار شده است قیمت اکثر کالاهای اساسی زندگی چندین برابر بشود ما کارگران نیز حق داریم دستمزدهای خود را به چندین برابر افزایش دهیم. آیا به جز این است که نیروی کار ما کارگران تنها کالایی است که ما از طریق فروش آن به صاحبان سرمایه امرار معاش میکنیم؟ آنوقت چرا باید وقتی نوبت تعیین قیمت نیروی کار ما کارگران فرا میرسد ما باید نظاره گر باشیم و عده ای در شورای عالی کار بدون حضور نمایندهای واقعی ما، قیمت نیروی کار ما را تعیین بکنند و یک زندگی زیر خط فقر را بر ما و خانواده هایمان تحمیل نمایند.
ما امضا کنندگان این بیانیه اعلام میداریم حداقل دستمزد ما کارگران باید متناسب با تورم موجود و احتساب تامین شرافتمندانه هزینه یک خانوار چهار نفره در شرایط اقتصادی کنونی و با حضور و نظر و با حضور و نظر نماینده های منتخب و واقعی كارگران  تعیین بشود. زندگی در زیر خط فقر برای ما و خانواده هایمان غیر قابل تحمل است . ما كارگران با تلاش و اتحاد و پيگيري مطالبات خود از طريق ايجاد تشكل هاي مستقل به هر طريق ممكن به اين وضعيت خاتمه خواهیم داد.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه
اتحادیه آزاد کارگران ایران
هیئت موسس بازگشایی سندیکای فلزکار و مکانیک
کانون مدافعان حقوق کارگر
انجمن صنفی کارگران برق و فلز کار کرمانشاه

بهمن 1389

انتقال دانشجوی دانشگاه نفت آبادن به بازداشتگاه اطلاعات

حجت عربی دانشجوی محروم از تحصیل و ستاره دار دانشگاه نفت آبادان ، پس از بازداشت در هفته گذشته به بازداشتگاه اطلاعات این شهر منتقل شده است.
به گزارش دانشجونیوز، این عضو شورای مركزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه نفت آبادان كه از روز بیست و سوم بهمن ماه بازداشت شده است ، روز دوشنبه گذشته با خانواده اش تماس گرفت و از بازداشت و نگهداری اش در بازداشتگاه اطلاعات آبادان خبر داد.
پیش از این نیز مسئولین كمیته انضباطی دانشگاه آبادان در اقدامی غیرقانونی، حكم اخراج این فعال دانشجویی از دانشگاه و محرومیت وی از تحصیل برای سه سال را صادر نمودند. این حكم در حالی از سوی كمیته انضباطی دانشگاه آبادان صادر شده است كه طبق آیین نامه پر اشكال كمیته انضباطی دانشگاه ها نیز صدور چنین حكمی در صلاحیت كمیته انضباطی دانشگاه نمی باشد. در آیین نامه كمیته انضباطی دانشگاه ها و مراكز آموزش عالی صدور حكم اخراج از دانشگاه فقط برای كسانی در نظر گرفته شده كه در محیط دانشگاه اقدام به قتل نمایند و یا دست به مبارزه مسلحانه بزنند. در این صورت نیز تنها كمیته مركزی انضباطی مستقر در وزارت علوم صلاحیت صدور  چنین حكمی را دارا میباشد.
شایان ذكر است حجت عربی به اتهام های مضحكی همانند " فعالیت در فیس بوك " و " بحث در كلاس درس انقلاب" به محرومیت از استفاده از امكانات رفاهی دانشگاه، اخراج از خوابگاه، اخراج از دانشگاه و محرومیت از تحصیل در دانشگاه های كشور به مدت سه سال، محكوم شده است.
حجت عربی پیش از این نیز به مدت یك ترم از تحصیل محروم شده بود و بعد از پایان محرومیتش برای ادامه تحصیل به دانشگاه بازگشته بود. این عضو انجمن اسلامی دانشگاه آبادان، در كنكور كارشناسی ارشد سال ۸٩ نیز از دریافت كارنامه اولیه محروم و ستاره دار شده بود.

قطعنامه پارلمان اروپا در مورد نقض حقوق بشر در ایران


به گزارش رادیو آلمان، پارلمان اروپا با صدور قطعنامه‌ای علیه جمهوری اسلامی، خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط نسرین ستوده شده است. پارلمان اروپا حکم صادرشده برای خانم ستوده را «سیاسی» خوانده و «نقض سیستماتیک حقوق بشر در ایران» را محکوم کرد.
در این قطعنامه به احکام صادرشده برای شیوا نظرآهاری، محمد سیف‌زاده، عبدالفتاح سلطانی، محمدعلی دادخواه، هوتن کیان و محمد اولیایی‌فرد نیز اشاره شده است.
در قطعنامه پارلمان اروپا آمده است: «نسرین ستوده از وکلای سرشناس مدافع حقوق بشر، به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام» و رعایت نکردن حجاب در یک پیام ویدئویی، به ۱۱ سال حبس و ۲۰ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده و پیش از آن نیز مدت‌ها در سلول انفرادی محبوس بوده، شکنجه شده و برای اعتراف اجباری تحت فشار قرار گرفته، امکان برقراری تماس با خانواده و وکیلش را نداشته و در اثر اعتصاب غذا در آستانه مرگ قرار گرفته است.»
پارلمان اروپا با اشاره به ابراز نگرانی خانم ناوی پیلای، کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل، نسبت به وضعیت نسرین ستوده و سایر فعالان حقوق بشر در ایران، اعلام کرده است که به‌رغم این اقدامات، وضعیت نه‌تنها بهبود نیافته که بدتر شده است.
به گفته‌ی پارلمان اروپا، «اعمال فشارهای سنگین بر نسرین ستوده، بخشی از پروژه‌‌‌ای بزرگ برای سرکوب سیستماتیک وکلای مدافع حقوق بشر و فعالان مدنی در ایران است.»

پیام حشمت الله طبرزدی در رابطه با قانون حذف یارانه ها ( قانون هدفمند کردن یارانه ها )

شرایط حاکم بر کشور هر ایرانی آگاه و مسئولی را با دو احساس متناقص بیم و امید روبرو می سازد . اجرای قانون حذف یارانه ها ( قانون هدفمند کردن یارانه ها ) یک شبه مردم شهر و روستا را با قیمت چند برابری ارزاق، انرژی و کالاهای اساسی مواجه نمود، بدون آن که در درآمدهای آنان تغییری حاصل شده باشد و بدون این که امکان هر نوع اعتراض قانونی و مسالمت آمیز داشته باشند . زیرا از چند ماه پیش از اجرای این قانون شرایط امنیتی – انتظامی سختی بر کشور حاکم کردند تا حتی کارشناسان اقتصادی نیز امکان بیان نظرات کارشناسی خود را نداشته باشند . با این وجود حمل و نقل برون شهری دست به اعتصاب زد و زیر بار خواسته ی حکومت نرفت و آنها را مجبور به عقب نشینی موضعی کرد . تورم و گرانی از یک سو و ناتوانی مردم شهر و روستا در پرداخت هزینه ها از دیگر سو به درون لایه های اجتماع فرو خورده شده تا در شرایط مناسب و از راه های مدنی و دموکراتیک سر برآورد . اگر چه حاکمیت با پاک کردن صورت مسأله به زعم خود بی نیاز از ارایه ی راه حل اصولی و ملی است .
جنگ قدرت در سطوح بالای حاکمیت هر روز شعله ور می شود و هر یک از طرف های درگیر اراده و منافع خود را حق مطلق می پندارد و به پرخاش علیه رقیب می پردازد . یکی در زیر لوای روحانیت و انقلاب سنگر گرفته و رقیب را ضد روحانی، ضد اسلام و ناسیونالیسم – فاشیسم معرفی می کند . جریان مقابل، رقیب را حامی فتنه، چپاولگر و فاسد می نامد و خودش را نماینده ی مردم و مدعی ملی گرایی شیعی معرفی کرده، بدون این که به لوازم هیچ یک از آن پایبندی داشته باشد و مواضع خود را عملا شفاف کند .
آن دیگری که خودش را نماینده ی خدا و پیامبر معرفی می کند و مثلا باید برای مردم نقش پدری داشته باشد، ضمن این که سعی دارد بالانس قدرت در جناح های متخاصم قدرت را به نفع خود برقرار کند، همواره نمایندگان بیش از ۲۰ میلیون از صاحبان رای و آگاهی را به عنوان قتنه گر و عوامل بیگانه مورد تحقیر و توهین قرار می دهد و بر آتش دشمنی بین آحاد مردم می دمد و ایدئولوژی نفرت را دامن می زند .
در گرماگرم جنگ همه جانبه ی جناح های چندگانه در قدرت که البته از جهتی جز فرصت سوزی و هدر دادن منابع ملی برای ملت هیچ سودی ندارد، دستگاه امنیتی – قضایی آستانه ی سرکوب، قلع و قمع آزادی خواهان را به مرحله ای رسانیده که حتی رسانه های دولتی و متمایل به دولت از این سرکوب در امان نمانده و هر صدای مخالف در نطفه خفه شده و آمار اعدام و حبس های سنگین غیر قانونی بالا رفته است . هر اندازه بی ثباتی ناشی از جنگ قدرت و بی تدبیری حاکمیت افزایش می یاید، شدت سرکوب نیز افزایش می یابد و هزینه ی آن را دموکراسی خواهان می پردازند . خانواده زندانیان سیاسی و این اسیران در بند بیش از همه متحمل این هزینه ی ظالمانه می شوند . رژیم حتی از اسیران در بند نیز وحشت دارد .
هزینه های ناشی از تحریم جهانی علیه حکومت به دلیل پیگیری سیاست ها و برنامه های ماجراجویانه بیش از پیش دامن ملت را گرفته و حاکمیت با فروش نفت و سایر منابع ملی تلاش دارد مشکلات حاکمیتی را بر طرف کرده و پیکان تحریم را به سوی ملت منحرف سازد .
در چنین شرایط سخت و بحران زده باید نقطه اتکا عقل ملی، خرد اندیش و مردم مدارانه وجود داشته باشد تا ملت به آن اعتماد و اتکا کرده و نقطه ی امیدی برای رهایی از چنین طوفان های خطرناک داشته باشد .
به نظر می رسد راه روشن جنبش اجتماعی و دموکراسی خواهی اخیر که به جنبش سبز شناخته می شود، راه نجات ملی باشد . از دیدگاه من هر فرد یا سازمان و جناحی که خواهان رفاه، امنیت، عدالت، حقوق بشر، دموکراسی و استقلال کشور است، به نحوی با این جنبش همراه شده است . تسامح و تساهل یا رواداری، تحمل نظرات مخالف و از همه مهم تر مسالمت جویی از روش های پایدار جنبش است . راهی جز جنبش سبز در پیش روی ما نیست و این را نیز از بین خواسته های همه ی مردم و مخالفین می گذرد . البته این وظیفه ی رهبران و مدیران جنبش دموکراسی خواهی ملت ایران است که از رفتار واکنشی یا انفعالی خارج شده و برای تحرک بیشتر جنبش برنامه هایی ارائه نمایند . از پیشرفت های ارزشمند جنبش دموکراسی خواهی این است که حتی اصلاح طلبان برای شرکت در انتخابات شروط حداقلی تعیین کرده و به حاکمیت اعلان کرده اند که بیش از این حاضر نیستند به صورت فله ای در انتخابات غیر دموکراتیک شرکت کرده و تنور حاکمیت استبدادی را داغ نمایند . راه دشوار و دراز دموکراسی خواهی را با شکیبایی، خردمندی و اتحاد خواهیم پیمود .
حشمت الله طبرزدی
دی ماه ۱۳۸۹ خورشیدی – زندان رجایی شهر کرج

۱۳۸۹ دی ۲۵, شنبه

اعدام های بی رویه و بازداشت های خودسرانه را متوقف کنید

بیانیه جبهه ملی ایران
اعدام های بی رویه و بازداشت های خودسرانه را متوقف کنید
با اینکه صاحبان قدرت در ایران در برابر پرسش های خبرنگاران خارجی از آزادی و این که مردم ایران آزاد ترین مردم جهان هستند سخن میگویند، ولی نگاهی به آنچه در این سرزمین میگذرد خلاف ادعاهای مسئولین حکومتی جمهوری اسلامی را نشان میدهد. همه گروه های اجتماعی، معلمان، دانشجویان، کارگران، هنرمندان، اقتصاددانان، وکلای دادگستری، اصناف، فعالان سیاسی ودر مجموع تمام ملت ایران از آزادی های فردی واجتماعی بهره ای ندارند، ودر جامعه ای به شدت بسته و دور ازموازین دموکراسی و حقوق بشر وعدالت اجتماعی زندگی میکنند. لیست زندانیان سیاسی روزی نیست که فزونی نپذیرد. انقلابی که مهمترین خواستش آزادی بود بعداز بیش از سی سال هیچگونه نقدی را بر نمی تابد، رسانه ها فقط آنچه را که خبرگزاریهای رسمی دولتی به آنها می دهند منتشرمیکنند نزدیک به یک ماه است که اجرای رسمی هدفمند سازی یارانه ها که ابهام و پیچیدگی های بسیار دارد به مرحله اجرا درآمده است. با آغاز اجرای این لایحه رادیو تلویزیون بی بی سی تلفنی از یک اقتصاددان اندیشمند ایرانی، آقای دکتر فریبرز رئیس دانا جویای نظر ایشان میشود. دکتر رئیس دانا اجرای هدفمندی یارانه ها را اصولی میداند ولی اظهار میدارد که چون امکانات لازم مهیانیست اجرای آن سفره های طبقات میانه و پائین جامعه را خالی تر خواهد کرد و این کار بدون مقدمات لازم مشکل آفرین خواهد بود. با این نقد بسیار ملایم گردانندگان حکومتی تاب نمی آورند و ساعتی بعد از مصاحبه تلفنی دکتر رئیس دانا نیمه شب بازداشت میشود و به زندان اوین انتقال می یابد.
در جهان امروزکمتر کشوری را میتوان نام برد که وکلای دادگستری آن به علت دفاع از موکلین خود به حبس های دراز مدت محکوم شوند، اخیرا خانم نسرین ستوده و آقای محمد اولیائی فرد وکلای عده ای از دانشجویان و دگراندیشان به جرم دفاع از موکلانشان محکومیت یافته و در شرایطی سخت دوره زندان راسپری میکنند و رای دادگاه برای خانم نسرین ستوده 11 سال زندان و بیست سال محرومیت از حقوق اجتماعیست. همه اموال و حساب های بانکی خانم شیرین عبادی حقوقدان و برنده جایزه صلح نوبل و وکیل مدافع عده ای از متهمین سیاسی، به عنوان بخشی از بدهی مالیاتی مصادره شده است. داور بین المللی سینما آقای جعفرپناهی برای فیلمی که هنوز ساخته نشده است به شش سال زندان و بیست سال محرومیت از فعالیت سینمائی محکوم شده اند. از بین خیل عظیم دانشجویان زندانی که پیش آهنگان مبارزات آزادیخواهانه هستند باید از ارژنگ داودی یاد کرد که چندین سال از محکومیت او میگذرد، ولی مجددا به دادگاهی احضار شده و برای او یک میلیارد تومان قرار صادر کرده اند و موارد دیگری که نشان دهنده افزایش فشار بر دانشجویان میباشد بسیار است. نقض حقوق بشردر جمهوری اسلامی درحدی است که موجب سقوط حیرت انگیز رتبه ایران ازلحاظ رعایت حقوق بشر دربین کشورهای جهان شده است و دربر رسی های سالانه سازمان های مدافع حقوق بشرمقام 157 دربین 168 کشور جهان به جمهوری اسلامی داده شده است. محکومیت دولت جمهوری اسلامی درمجامع مدافع حقوق بشر خود حکایتی است که هرسال تکرار میشود. تند تر شدن چرخ اعدام ها درسراسر کشور که تحت عناوین مختلف و به منظورایجاد رعب و وحشت در میان مردم ایران صورت میگیرد انزوای ایران را از دنیایی که روز بروز از مجازات اعدام دورتر میشود بیشتر ازپیش کرده است.
جبهه ملی ایران تنها راه خروج حاکمیت از بن بست های داخلی و جهانی را احترام گذاشتن و تامین آزادیهای فردی و اجتماعی ملت ایران میداند. تا در بر همین محور کنونی میچرخد برون رفتن ازبحران های داخلی و جهانی مقدورنیست. حکومتی که تکیه بر مردمش ندارد و آنان را خس وخاشاک می شمارد نمی تواند با بهره مندی از خرد جمعی راه را به سوی سعادت وبهروزی بگشاید.
تهران – جبهه ملی ایران
25 /10 /1389

بی خبری خانواده و وکیل حسین خضری از اجرای حکم اعدام

خبرگزاری هرانا – زندانی سیاسی حسین خضری، بدون طی کمترین روال قانونی و حتی بدون اطلاع خانواده و وکیل خود در زندان مرکزی ارومیه به دار آویخته شد.
برادر حسین خضری در مصاحبه کوتاهی با گزارشگر هرانا گفت:" اتهام مطرح شده از سوی رسانه های حکومتی همان اتهامی است که پیشتر نیروهای اطلاعاتی و امنیتی در پرونده حسین مطرح کرده بودند و قصد داشتند در این باره از وی اعتراف تلویزیونی بگیرند."
وی در ادامه افزود:" هیچ مرجع رسمی تا کنون خبر اجرای حکم اعدام حسین را به ما و یا به وکیل وی اعلام نکرده است."
حسین خضری از دو هفته قبل به محل نامعلومی منتقل شده بود و مسئولین زندان و قوه قضائیه به خانواده ی وی گفته بودند که وی جهت پیگیری نامه ای که به ریاست قوه قضائیه نوشته به تهران منتقل شده است.
لازم به ذکر است که حسین خضری طی نامه ای هفت صفحه ای به ریاست قوه قضاییه از شکنجه های خود پرده برداشته و اتهامات وارده به خود را رد نموده و خواستار رسیدگی عادلانه به پرونده اش و محاکمه بازجویان خود شده بود.

برادر ابوالفضل طبرزدی : در تلاش برای پرونده سازی علیه برادرم هستند .

Image Hosted by Free picture hosting at www.iranxm.com
کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی - ابوالفضل طبرزدی، فعال مدنی و برادر زاده حشمت الله طبرزدی است که با گذشت ۲۵ روز از دستگیری وی توسط اداره اطلاعات اهواز، همچنان با دلایل نامعلومی در بازداشت به سر می برد .
به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، دادستان اهواز به برادر این فعال مدنی گفته است که تا زمان اثبات جرم ابوالفضل طبرزدی هیچ پاسخی به خانواده وی نخواهند داد . همچنین مقام های امنیتی از اعلام دلایل بازداشت وی سر باز می زنند .
ستاد خبری اداره اطلاعات اهواز در پاسخ به خانواده طبرزدی گفته است که "ما نمی توانیم اتهامات و دلایل بازداشت وی را به شما اعلام کنیم و بایستی تا روز برگزاری دادگاه منتظر بمانید ." .
شعبه ۱۲ دادیاری اهواز که به پرونده های امنیتی رسیدگی می کند نیز به خانواده طبرزدی گفته است که وی مرتکب جرم شده و بایستی این امر اثبات شود .
در حالی که تا کنون تفهیم اتهامی در خصوص ابوالفضل طبرزدی صورت نگرفته است، گفته های مسئولان امنیتی و قضایی نشانگر آن است که در حال پرونده سازی برای وی هستند .
ابوالفضل طبرزدی، برادرزاده حشمت الله طبرزدی دبیرکل جبهه دموکراتیک ایران می باشد که به دلیل پیگیری پرونده و وضعیت مهندس حشمت الله طبرزدی روز یکشنبه ۲۸ آذر ماه و در پی یورش بیش از ۸ تن از ماموران وزارت اطلاعات به منزل پدری اش در شهر اهواز بازداشت گردید . وی که ۱۸ روز را در سلول انفرادی به سر برده است، هم اکنون در بند 6 زندان کارون اهواز نگهداری می شود .

۱۳۸۹ دی ۱۶, پنجشنبه

یک وزیر سابق در دولت خاتمی بازداشت شد


خبرگزاری هرانا – مرتضی حاجی، وزیر تعاون و آموزش و پروش در دوران تصدی گری سید محمد خاتمی شب گذشته بازداشت شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، یکی از نزدیکان خانواده حاجی اطلاع داد شب گذشته نیروهای امنیتی و اطلاعاتی مرتضی حاجی را بازداشت و به زندان اوین منتقل کردند.
مرتضی حاجی پیشتر در 7 دی ماه سال گذشته و پس از وقایع عاشورا و در دفتر باران که در همان روز توسط نیروهای امنیتی پلمپ شده بود بازداشت و پس از 16 روز در 22 دی ماه همان سال آزاد شد.

فراخوان برای تشکیل کمپین لغو اعدام های سیاسی

کمیته دانشجویي دفاع از زندانیان سیاسي
 شواهد و قرائن موجود حاکی از آن است که جان بسیاری از زندانیان سیاسی در ایران در خطر است. رژیم جمهوری اسلامی که از بدو روی کار آمدن، بارها دست به قتل عام زندانیان و اعدام مخفیانۀ آنها زده است، این بار نیز با اعدام مخفیانه علی صارمی و علی اکبر سیادت، دست به یک اقدام غیرقانونی و غیر انسانی دیگری زد.
 مشاهده میشود که در کلیه پرونده های سیاسی، عدم رعایت آئین دادرسی کیفری و بی توجهی به میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی کاملا آشکار است و زندانیان سیاسی بی گناه بدون هرگونه دلیل روشنی به مجازات مرگ محکوم شده اند. به عنوان نمونه علی صارمی بی رحمانه به چوبه دار سپرده شد و به حداقل حقوق مدنی و سیاسي او توجهی نشد.
 جمهوری اسلامی باید نسبت به کشتن انسان ها آن هم بدون طی مراحل قانونی پاسخگو باشد و دلایل اعدام مخفیانه زندانیان سیاسی را روشن کند.
 کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی با پشتوانه دوازده سال فعالیت انسان دوستانه در دفاع از حقوق زندانیان سیاسی ، که اینک سه یار خود را در زندان دارد، همواره نسبت به اعدام زندانیان سیاسی معترض بوده و در مواضع خود آن را بیان کرده است. به باور ما و بسیاری دیگر، آنچه اتفاق می افتد تنها برای ایجاد رعب و وحشت در جامعه است تا در برابر خواست دمکراتیک و انسانی مردم ایران مانع ایجاد کنند و سیاست های ناصواب سیاسی و اقتصادی خود را بدون اعتراض از طرف مردم به پیش ببرند.
 ما از همه مدافعان حقوق بشر درخواست می کنیم در اقدامی مشترک برای لغو اعدام سیاسی در ایران کوشش کنند، چرا که تلاش های همسو و متحد موجب خواهد شد تا جان بسیاری از انسان ها نجات یابد. امروز که همه ما مدافع آزادي زندانیان سیاسی هستیم باید در دفاع از حقوق آنها یکصدا شویم. توقف اجرای حکم اعدام حبیب الله لطیفی، با حمایت های فعالان درون و برون مرز و به ویژه اعتراض مردم کردستان در مقابل زندان، نشان داد که اگر ما یکصدا شويم نه تنها مانع اعدام زندانيان سیاسی خواهيم شد بلکه شرایط رهایی زندانی سیاسي را فراهم خواهیم کرد.
 به همین دلیل از همه کوشندگان و مدافعان حقوق بشر می خواهيم در این کارزار بین المللی ما را یاری کنند تا این مهم سرآغازی باشد برای آزادی همه زندانیان سیاسی در ایران.

شکنجه های طاقت فرسا باعث خودکشی یک زندانی شد

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" روز چهارشنبه 15 دی ماه حوالی ساعت 12:00 زندانی جوانی بنام  عیسی شجاعی 26 ساله برای رهایی یافتن از شکنجه ها،شرایط طاقت فرسا و قرون وسطایی در حسینیۀ سلولهای انفرادی بند1 معروف به سگدونی  اقدام به خودکشی نمود.
در لحظاتی پایانی عمر این جوان که خود را دار زده بود. زندانیان سیاسی محبوس در آنجا متوجه حلقه آویز شدن وی شدند و او را از طناب خارج کردند.هنگام پایین آوردن از طناب رنگ چهرۀ او تغییر کرده بود و تقریبا نفسش قطع شده بود. زندانیان سیاسی با داد و فریاد تقاضای کمک کردند و او را به بهداری زندان منتقل کردند. هنوز خبری از نجات یافتن این زندانی در دست نیست.
در این زندان زندانیان به جان آمده از ظلم و جور و شکنجه های ماموران  ولی فقیه علی خامنه ای و برای رهایی یافتن از این شرایط بطور مستمر اقدام به خودکشی می کنند که در موارد متعددی منجر به مرگ آنها می شود.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،ایجاد شرایط طاقت فرسا و قرون وسطایی علیه زندانیان اسیر و بی دفاع که راهی به جز خودکشی برای رهایی یافتن از این شرایط برای  آنها باقی نمی گذارد را به عنوان جنایت علیه بشریت محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار ارجاع پرونده جنایت علیه بشریت رژیم ولی فقیه علی خامنه ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد جهت گرفتن تصمیمات لازم اجرا می باشد.
16 دی 1389 برابر با 06 ژانویه 2011
گزارش فوق را به سازمانهای زیر ارسال گردید:
کمیساریای عالی حقوق بشر
کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا
سازمان عفو بین الملل

زندانی سیاسی جعفر کاظمی در آستانه اعدام قرار دارد

بنابه گزارشات رسیده به " فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" پرونده زندانی سیاسی جعفر کاظمی محکوم به اعدام  به اجرای احکام دادگاه انقلاب فرستاده شده است و حکم جنایتکارانه و ضد بشری اعدام علیه این زندانی سیاسی در آستانۀ اجرا قرار گرفته است.
در چند روز گذشته اخباری   مبنی بر تایید حکم ضدبشری اعدام زندانی سیاسی جعفر کاظمی انتشار یافت که باعث نگرای فزآیندۀ خانواده وی گردید. خانواده آقای کاظمی جهت مطلع شدن از وضعیت پرونده عزیزشان به ارگانهای مختلف مراجعه کردند که از جملۀ آنها دیوان علی کشور،اجرای احکام دادگاه انقلاب ،دادستانی تهران و بازپرسی امنیت دادگاه انقلاب مستقر در  زندان اوین می باشد.
خانواده کاظمی به هر کدام از این مراکز که مراجعه می کردند آنها را به جای دیگری احاله می دادند واز پاسخگویی به آنها خوداری می کردند. آنها خواستار پاسخگویی عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران در رابطه با پرونده عزیزشان بودند اما او از روبرو شدن و پاسخ دادن به آنها سرباز زد و آنها را به بازپرسی امنیت مستقر در زندان اوین احاله داد.بازپرسی امنیت دادگاه انقلاب مستقر در زندان اوین  به خانواده کاظمی گفت: پرونده جعفر کاظمی به اجرای احکام دادگاه انقلاب ارسال شده است و در انتظار  دستور اجرای حکم اعدام بسر می برد.
در حال حاضر علاوه بر زندانی سیاسی جعفر کاظمی تعداد دیگری از زندانیان سیاسی زندان اوین در انتظار اجرای حکم اعدام بسر می برند که اسامی بعضی از آنها به قرار زیر می باشد؛ معلم زندانی عبدالرضا قنبری،محمدعلی حاج آقایی، محسن دانش پور،احمد دانشپور ،جواد لاری و فرح واضحان می باشند.
لازم به یادآوری است که زندانی سیاسی جعفر کاظمی 27 شهریور ماه 1388 توسط مامورین وزارت اطلاعات با ضرب و شتم دستگیر و به سلولهای انفرادی بند 209 زندان اوین منتقل گردید. او به مدت 74 روز در سلول انفرادی تحت شکنجه های جسمی و روحی بازجویان وزارت اطلاعات  قرار داشت.سربازجوی وزارت اطلاعات آخوندی با نام مستعار علوی پرونده او را به شعبۀ 28 دادگاه انقلاب ارجاع داد رئیس این شعبه فردی بنام  محمد مقیسه ای معروف به ناصریان از اعضای کمیتۀ قتل عام زندانیان سیاسی سال 67  می باشد او آقای کاظمی  رابه اعدام محکوم کرد و سپس در دادگاه تجدید نظر حکم اعدام  توسط احمد زرگر از بازجویان دهۀ 60 مورد تایید قرار گرفت.زندانی سیاسی جعفر کاظمی از شاهدان و نجات یافتگان قتل عام زندانیان سیاسی در سال 67 می باشد.او از سال 1360 تا اواخر سال 1369 در زندان بسر برد و تحت شکنجه های وحشیانه جسمی و روحی قرار داشت.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،نسبت به خطری جدی که جان زندانیان سیاسی محکوم به اعدام را تهدید می کند هشدار می دهد و از دبیر کل ،کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار دخالت فوری برای نجات جان زندانیان سیاسی محکوم به اعدام توسط رژیم ولی فقیه علی خامنه ای در ایران است.
16 دی 1389 برابر با 06 ژانویه 2011
گزارش فوق را به سازمانهای زیر ارسال گردید:
کمیساریای عالی حقوق بشر
کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا
سازمان عفو بین الملل
گزارشگران ویژه اعدام سازمان ملل متحد

بازداشت مسئول کمیته تبلیغات موسوی در استان مرکزی

مرتضی گلی زاده ،مسئول کمیته تبلیغات ستاد انتخاباتی مهندس موسوی در استان مرکزی که به اتهام شرکت در تشییع پیکر آیت الله منتظری در قم و با عنوان اخلال در نظم عمومی به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بود، پس از مراجعه به اداره کل دادگستی اراک جهت مذاکره با مسئولان دادگستری بازداشت و روانه زندان شد.
به گزارش خبرنگار رهانا، سامانه خبری «خانه حقوق بشر ایران» مرتضی گلی زاده عضو شورای مرکزی و مسئول روابط عمومی جبهه مشارکت استان مرکزی در عاشورای دو سال پیش نیز در خیابان بازداشت شد و منزل شخصی اش مورد بازرسی قرار گرفت.
با دستگری گلی زاده تعداد زندانیان سیاسی حاضر در زندان اراک که شامل چند دانشجو و فعال سابق سیاسی است افزایش یافته است. این زندان فاقد استانداردهای لازم جهت نگهداری زندانیان است. و زندانیان از با مشکلاتی نظیر نبود آب خوب در زندان مواجه هستند.

جای کارگران در زندان نیست

سایت سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
رضا رخشان رئیس هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه در تاریخ  13دیماه 1389 جهت اجرای حکم شش ماه زندان که توسط شعبه 13 دادگاه تجدید نظر  صادر شده بود به زندان منتقل شد
در پرونده که موجب صدور حکم شده بود در دادگاه بدوی نامبرده از تمامی اتهامات تبرئه شده بود ولی با اعتراض نماینده دادستان و رسیدگی در دادگاه تجدید نظر ایشان به اتهام نشرکاذیب وتشویش اذهان عمومی به شش ماه زندان محکوم شده است.
ما اجرای حکم زندان برای رئیس هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه را محکوم می کنیم و خواهان لغو احکام صادره برای همه فعالین کارگری و آزادی همه کارگران زندانی می باشیم
 می باشیم
با امید به گسترش صلح و عدالت در همه جهان
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه
هیئت موسس بازگشایی سندیکای فلز کار و مکانیک
15دیماه 1389

بی خبری از وضعیت منصور اسالو

خبرگزاری هرانا – از وضعیت رئیس سندیکای کارگران شرکت اتوبوسرانی تهران که در پی برگزاری مراسم یادبود علی صارمی به سلول های انفرادی منتقل شد خبری در دست نیست.
بنا به اطلاع گزارشگران خبرگزاری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران"هرانا" با گذشت شش روز از انتقال منصور اسالو به سلولهای انفرادی نامبرده کماکان در سلول انفرادی و در شرایط نامعلومی نگهداری می شود.
منصور اسالو در پی برگزاری مراسمی که در بند 3 زندان رجایی شهر کرج برای زندانی اعدام شده علی صارمی برگذار شد به اتهام شرکت در مراسم و سخنرانی برای حاضرین از سوی حفاظت زندان احضار و به سلولهای انفرادی منتقل شد.

یک زن روزنامه نگار کلیه اش را به علت فقر می فروشد

شهرزادنیوز: یک روزنامه نگار زن، که حدود 10 سال سابقه کار دارد، برای فروش کلیه اش آگهی داده و علت آن را فقر و عدم توانایی پرداخت هزینه های زندگی اعلام کرد.
این روزنامه نگار که نخواست نامش فاش شود، در این رابطه اظهار داشت: حدود ده سال است که پس از فوت پدرو ازدواج مجدد مادرش به تنهایی زندگی می‌کند. در این ده سال انتشار هیچیک از روزنامه‌هایی که در آن قلم زده ادامه‌دار نبوده است. در تمام سال‌هایی که به حرفه روزنامه نگاری مشغول بوده، بیمه نبوده است و حالا هم هیچ مرجعی نیست که بتواند از آن وام بگیرد.
وی که تنها زندگی می کند، افزود که با افزایش هزینه اجاره بها و ودیعه منزل رو به رو است و این یکی از جدی‌ترین مشکلات وی است. افزون بر آن، وی از فروردین سال جاری حدود شش ماه بیکار بوده و از همکاران پول قرض کرده است که باید پس بدهد.
این زن روزنامه نگار که در کار خود تخصص دارد و دارای سابقه کار است، در پایان اظهار داشت که پس از پرداخت بدهی‌ها، اکنون برای پرداخت ودیعه منزل "آه در بساط" ندارد و تصریح کرد که می خواهد روی پای خود بایستد و تن به آنچه که مخالف اعتقاداتش است، ندهد.
شایان ذکر است که پس از توقیف هر روزنامه و نشریه‌ای در ایران ده‌ها تن از روزنامه نگاران و کادر فنی آن بیکار می شوند.

بیش از دو هفته از بازداشت ابوالفضل طبرزدی گذشت

خبرگزاری هرانا – ابوالفضل طبرزدی، برادر زاده حشمت الله طبرزدی با گذشت ۱۶ روز همچنان در بلاتکلیفی و در سلول انفرادی نگهداری می شود .
بنا به اطلاع گزارشگران خبرگزاری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران "هرانا" علی رغم گذشت بیش از دو هفته از بازداشت ابوالفضل طبرزدی تنها دو بار موفق به تماس تلفنی با خانواده خود شده است .
ماموران وزارت اطلاعات به خانواده این زندانی اعلام کرده اند که پس از پایان تحقیقات وی را به دادگاه انقلاب جهت محاکمه معرفی خواهند کرد .
این در حالی است که وی هم اکنون بیش از دو هفته است که در شرایط نامعلوم و در سلول انفرادی اداره اطلاعات شهر اهواز نگهداری می شود و از حق برخورداری وکیل به دلیل ممانعت نیروهای اطلاعاتی برخوردار نیست .
ابوالفضل طبرزدی در پی یورش بیش از ۱۰ تن از ماموران وزارت اطلاعات به منزل پدری اش در شهر اهواز بازداشت شد .
ماموران وزارت اطلاعات اتهام وی را ارتباط با حشمت الله طبرزدی عموی خود اعلام کرده اند .